Čen Bo: Sve više kineskih preduzeća želi da ulaže u Srbiju

Smatra da su dobri politički odnosi i prijateljstvo najviših rukovodioca najčvršća garancija za ekonomsku saradnju

Čen Bo, ambasadorka Kine u Srbiji navodi za RTS da je inicijativa „Pojas i put“ veoma važna za saradnju Kine i Srbije. Najavljuje nove investicije. Ističe da će poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini biti dodatan impuls za unapređenje bilateralne saradnje dve zemlje.

Čen Bo, ambasadorka Kine u Srbiji, rekla je za RTS da je Srbija aktivan učesnik u inicijativi „Pojas i put“ i dodala da su vidljivi rezultati saradnje Kine i Srbije u protekle dve godine.

„Od samog početka Srbija je čvrsto podržala inicijativu i aktivno učestvovala. Vidljivi su i rezultati saradnje Kine i Srbije – izgradnja prve deonice brze pruge na relaciji između Beograda i Budimpešte. Uskoro ćemo završiti nekoliko deonica na auto-putu 763“, navodi Bo. Najavljuje nove investicije Kine u Srbiju.

„Sve više kineskih preduzeća iskazuje veliko interesovanje za ulaganja u Srbiju. Početkom maja dolazi delegacija od 58 članova iz Kine“, navodi ambasadorka. Smatra da su dobri politički odnosi i prijateljstvo najviših rukovodioca najčvršća garancija za ekonomsku saradnju.

„Uverena sam da će učešće predsednika Vučića na Drugom forumu ‘Pojas i put’ i sastanak dva predsednika dati novi impuls za unapređenje bilateralne saradnje Kine i Srbije u budućnosti“, zaključila je ambasadorka.

 

Izvor RTS, 21. april 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u