Medvedev o Zelenskom: Šansa za popravljanje odnosa

On je objasnio da nema iluzije, ali i da postoji šansa za popravljanje odnosa između dve države

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev ocenjuje da će novi predsednik Ukrajine nastaviti sa dosadašnjom retorikom, ali i da veruje da postoji šansa da se poprave odnosi dve zemlje.

„Nema sumnje, u odnosu na Rusiju, novi predsednik zemlje će imati istu retoriku kao i za vreme predsedničke kampanje, i ponavljaće dobro poznate ideološke formule fokusirane na određenu grupu ljudi”, napisao je Medvedev na svojoj Fejsbuk stranici, preneo je Tass.

On je objasnio da nema iluzije, ali i da postoji šansa za popravljanje odnosa između dve države. Kako se navodi, ukrajinski komičar Volodimir Zelenski osvojio je 73.09 odsto glasova u drugom krugu predsedničkih izbora na osnovu 80 odsto prebrojanih glasova.

Aktuelni predsednik Petro Porošenko dobio je 24.57 odsto glasova, javila je agencija Tas prenosi Tanjug. Ukrajinska izborna komisija je navela da je 2.32 odsto glasačkih listića proglašeno nevažećim. Zelenski je osvojio veći broj glasova u svim ukrajinskim regionima, osim u regionu Ljvova. Odziv birača u drugom krugu predsedničkih izbora je 62.07 odsto, navela je Komisija.

Zelenski je sinoć poručio da će njegov prvi zadatak kao novog predsednika Ukrajine biti da obezbedi oslobađanje vojnih zatvorenika koji se nalaze u pritvoru u istočnoj Ukrajini i Rusiji.

 

Izvor Politika, 22. april 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u