Američki novinar se izvinio zbog bombardovanja RTS-a

„Žao mi je što je moja vlada hladnokrvno ubila članove vaših porodica. Ja kao Amerikanac odgovoran sam za to bombardovanje”

Američki istraživački novinar Džeremi Skejhil izvinio se u ime svoje države zbog toga što je, kako je rekao, tokom NATO bombardovanja hladnokrvno ubila 16 radnika Radio-televizije Srbije, prenosi Tanjug.

Skejhil, koji je i suosnivač „The Intercept” ponudio je izvinjenje na otvaranju međunarodne konferencije „Kraj nekažnjivosti za zločine nad novinarima”, jer, kako je rekao, do sada niko tu reč nije izgovorio niti je neko proglašen krivim za bombardovanje RTS-a.

„Nikada od moje vlade niste čuli izvinjenje. Žao mi je što je moja vlada hladnokrvno ubila članove vaših porodica. Ja kao Amerikanac odgovoran sam za to bombardovanje”, rekao je Skejhil, prenosi RTS.

Ono što je SAD uradio bio je ratni zločin, a nijedan čovek nikada nije izveden pred lice pravde, rekao je Skejhil i dodao da se moli i nada da će pravda biti zadovoljena.

„SAD mnogo priča o slobodi medija ali niko nije postavio pitanje zašto je ubijeno 16 radnika koji su samo radili svoj posao”, rekao je Skejhil.

 

Izvor Politika, 23. april 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u