Nemačke investicije u Rusiju najveće u poslednjih 15 godina

„Rusija nam je kao najveća zemlja na svetu potrebna radi zaštite globalnih dobara i osiguranja svetske snabdevenosti hrane“, rekao je Miler

Ministar za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke Gerhard Miler govorio je o važnoj ulozi Rusije u „zaštiti globalnih dobara“ i osiguranju snabdevanja hranom, javlja nemačka televizija SVR. On je dodao da su nemačke investicije u Rusiju najveće za poslednjih 15 godina.

„Rusija nam je kao najveća zemlja na svetu potrebna radi zaštite globalnih dobara i osiguranja svetske snabdevenosti hrane“, rekao je ministar.

Ranije je ambasador Nemačke u Rusiji Rudiger fon Frič izjavio da obe države imaju veliki broj oblasti za razvoj saradnje u uslovima sankcija, te da postoji spremnost da se prevaziđe konflikt i uspostavi dijalog.

„Imamo veliku sferu za razvoj ekonomije, trgovine. Postoje sankcije, kontrasankcije, ali paralelno ima vrlo mnogo toga što se može uraditi. Rusko-nemački trgovinski obrt raste. Porastao je za više od 10 odsto. Osim toga, imamo najveći obim investicija iz Nemačke za poslednjih 15 godina“, naveo je diplomata.

Miler je izašao sa svojom izjavom uoči posete Rusiji čiji cilj je, kako navodi SVR, da se Moskva animira da bude partner u različitim sferama međunarodne saradnje. Nemački ministar namerava da u Moskvi razgovara o međunarodnoj zaštiti klime i osiguranju stabilnog rasta privrede.

 

Izvor Sputnjik, 23. april 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u