Haradinaj najavljuje mogućnost privođenja članova Vlade Srbije

Haradinaj je rekao da se radi o recipročnim merama na zaustavljanje i ispitivanje zvaničnika kosovske vlade srpske nacionalnosti

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je mogućnost zadržavanja i policijskog ispitivanja zvaničnika vlade Srbije koji dolaze na Kosovo.

Haradinaj je rekao da se radi o recipročnim merama na zaustavljanje i ispitivanje zvaničnika kosovske vlade srpske nacionalnosti od strane srpskih organa bezbednosti na administrativnim prelazima.

„Ne prejudiciram koje će mere da budu, ali mi nećemo moći da prećutimo činjenicu da se zvaničnici naše vlade, u ovom slučaju kosovski Srbi, loše tretiraju na granici od organa Srbije. I mi ćemo koristiti istu praksu i zaustavićemo ih, da ih držimo satima, da pošaljemo obaveštajnu službu, policiju. Ako žele takve međusudske odnose… „, rekao je Haradinaj na konferenciji za medije u Prištini nakon sednice vlade.

Samostalna liberalna stranka saopštila je da je juče njen predstavnik Srđan Jovanović, inače savetnik kosovskog premijera, nekoliko sati zadržan na administrativnom prelazu „Bela zemlja“, od strane pripadnika MUP-a Srbije i ispitan od strane pripadnika Bezbednosno informativne agencije.

Iz ove stranke najavljuju da će njeni funkcioneri danas u 11 sati „organizovano preći prelaz Merdare u znak protesta zbog sve učestalijeg zaustavljanja i maltretiranja funkcionera Samostalne liberalne stranke na prelazima Merdare, Bela zemlja i Jarinje“.

 

Autor Andrija Igić

 

Izvor RTS, 26. april 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u