Srbiji stigao zahtev za izručenje Svetozara Marovića i njegovog sina

„Ministarstvo pravde Republike Srbije će dobijene zahteve proslediti nadležnom sudu na dalje postupanje“

Ministarstvo pravde Srbije primilo je zahtev Crne Gore za izručenje nekadašnjeg predsednika državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića, kao i zahtev da njegov sin Miloš Marović kaznu na koju je osuđen u Kotoru izdržava u Srbiji, rečeno je za Radio Slobodna Evropa u tom Ministarstvu.

„Ministarstvo pravde Republike Srbije će dobijene zahteve zajedno sa propratnom dokumentacijom proslediti nadležnom sudu na dalje postupanje“, navodi se u odgovoru.

Crna Gora je 2017. godine raspisala poternicu za nekadašnjim visokim funkcionerom crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozarom Marovićem i njegovim sinom Milošem, zbog izdržavanja zatvorske kazne na koju su osuđeni nakon malverzacija u Budvi kojim je naneta višemilionska šteta lokalnom budžetu.

Svetozar Marović je s tužilaštvom potpisao dva sporazuma o priznanju krivice koji ga obavezuju na ukupnu kaznu zatvora od 50 meseci, da državi plati odštetu od 1,1 milion evra, uz dodatnu obavezu od 100.000 evra u humanitarne svrhe. On se nalazi u Srbiji, gde se, kako su saopštili njegovi branioci, leči od depresije.

 

Izvor Fonet/Danas, 30. april 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u