Erdogan Americi održao lekciju iz demokratije

„Ovi što bi da postave postmodernog kolonijalnog guvernera da shvate da su u demokratijama najvažniji izbori“

Amerikanci nastavljaju da podrivaju Venecuelu i da povodom nje gebelsovski lažu. Državni sekretar SAD Majkl Pompeo izjavio je da je legitimni predsednik Venecuele, Nikolas Maduro, suočen sa pokušajem državnog prevrata, bio spreman da beži iz zemlje u Havanu. Prema njegovim rečima, ostao je zato što su ga „ruske vlasti“ na to nagovorile. Utvrdio je još da je Madurov „predsednički avion“ već bio na aerodromu i spreman za poletanje. Moskva će na ovo, nema sumnje, odreagovati.

Turski predsednik, Redžep Tajip Erdogan, još nije i verovatno i neće. Ali, povodom Venecuele je poručio Donaldu Trampu i ključnim ljudima oko njega: „Nedopustiva su nedemokratska smenjivanja vlasti pod pritiskom spoljnih sila.“ A da niko ne bi bio u dilemi „nišani“ li SAD ili nekog drugog, turski lider je dodao:

„Oni koji pokušavaju da na mesto izabranog predsednika Venecuele postave svog postmodernog kolonijalnog guvernera – moraju da znaju da se samo na demokratskim izborima odlučuje ko će vladati nekom zemljom. U demokratijama su najvažniji – izbori“.

Ministar inostranih poslova Venecuele Horhe Areasa zahvalio se Erdoganu na podršci njegovoj zemlji i međunarodnom pravu. Među državama koje podržavaju Madura su Rusija, Kina i Turska.

 

Izvor Fakti, 01. maj 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u