Američki mediji: Tramp se žali da ga Bolton nagovara da vojno interveniše u Venecueli

U razgovoru sa svojim okruženjem, Tramp nekad govori da Bolton želi da ga uvuče u rat u Venecuelu

Pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton podstiče američkog predsednika Donalda Trampa na vojnu operaciju u Venecueli, piše Vašington post, pozivajući se na bivše i sadašnje pomoćnike američkog lidera. Prema podacima lista, predsednik SAD nema neku posebnu želju za invazijom na tu latinoameričku državu, pa se ograničio na pooštravanje sankcija protiv venecuelanske vojske i Kube.

U razgovoru sa svojim okruženjem, navodi list, Tramp nekad govori da Bolton želi da ga uvuče u rat u Venecuelu. Pritom, izvori uveravaju da je malo verovatno da će predsednik dati odobrenje za izvođenje „dugoročnih vojnih akcija“ u tom regionu. Izvori lista navode i da je američki lider dao Boltonu široka ovlašćenja za situaciju u Venecueli.

Vašington post piše da su tokom jednog od sastanaka u Beloj kući prošle nedelje Boltonovi pomoćnici više puta prekidali zamenika predsednika Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD Pola Selvija i od njega tražili opcije vojnog rešenja krize. Kako navodi list, obično učtivi general naljutio se zbog „konfrontacionog manira“ razgovora i tako jako je udario u sto da je prsten na njegovoj ruci ostavio pukotinu na površini. Sastanak je tada prekinut, a obe strane su otišle nezadovoljne. Kako javlja „Foks biznis“, američki predsednik Donald Tramp je nazvao situaciju u Venecueli užasnom i obećao da će se naredne nedelje „mnogo toga desiti“.

 

Izvor Sputnjik, 02. maj 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u