Haradinaj: Nema više pregovora o taksama i granicama

„Samit u Berlinu stabilizovao region, ali se neće više govoriti o granicama“

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je u četvrtak da je berlinski samit potvrdio da više nema govora o ukidanju taksi na proizvode iz Srbije i inicijativi o promeni granice sa Srbijom.

Na prvoj konferenciji za novinare posle berlinskog samita, Haradinaj je ocenio da je „samit u Berlinu stabilizovao region“, a da će samit u Parizu početkom jula biti susret timova za dijalog Beograda i Prištine na kojem će biti reči isključivo o tom procesu. Smatra da u prištinskom timu ovog puta treba da budu i predstavici opozicije.

„Neće se više govoriti o granicama“, rekao je Haradinaj, prenela je Kosovapres. Dodao je da format tog sastanka treba da bude promenjen i tvrdi da se s tim slaže i francuski predsednik Emanuel Makron. Zato je, naveo je, zamolio predstavnike opozicije da se pojave na tom sastanku.

Upitan za komentar izjave albanskog premijera Edi Rame, koji ga je na Fejsbuku optužio da je lagao da je u Berlinu bilo pritisaka za ukidanje nametnutih taksi na proizvode iz Srbije, Haradinaj je rekao da to nije ništa novo. Haradinaj je, naime, iz Berlina u izjavi za prištinski Ekspres rekao da su pritisak na njega da ukine takse na proizvode iz Srbije vršili i Hašim Tači i Edi Rama.

Postoje, istakao je, svedoci svega što se u Berlinu događalo. On je rekako da su i Tači i Rama, njegova braća, ali da će nastaviti da govori istinu čak i kada se ona nekome ne sviđa. “U obavezi smo da budemo transparentni i mi tu obavezu imamo zbog budućnosti”, rekao je Haradinaj.

 

Izvor Tanjug/Večernje novosti, 02. maj 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u