Bastać blokirao Trg republike na 24 sata

On je kazao da će opština Stari grad organizovati 16. juna referendum na kom će građane pitati šta misle o projektima gradskih vlasti

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i odbornici te opštine danas su ponovo došli na gradilište na Trgu republike u Beogradu i zaustavili radove. Oni su najavili i da će blokada ovog puta trajati 24 časa.

Na trgu su se okupili i protivnici blokade, koji su vređali i pretili Bastaću i odbornicima. Na gradilištu na Trgu republike grupa ljudi koja kaže da pripada delu građana koji su zadovoljni što se rekonstruišu centralne beogradske ulice sukobila se danas s predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem, odbornicima te opštine i nezadovoljnim građanima koji blokiraju radove na tom gradilištu.

Kako je javio reporter agencije Beta osim međusobnih verbalnih uvreda došlo je i do guranja, a Bastać je izguran do izlaza sa gradilišta. Bastać se posle nekoliko minuta vratio unutar gradilišta i nastavio blokadu, a novinarima je rekao da je u pitanju orkestrirani napad Srpske napredne stranke i da su neki od onih koji su ga gurali navijači bliski SNS.

On je kazao da će tokom dana „biti još takvih incidenta“. Bastać je kazao da će opština Stari grad organizovati 16. juna referendum na kom će građane pitati šta misle o projektima gradskih vlasti „koji trajno menjaju izgled Beograda i direktno ugrožavaju kvalitet života građana“.

Bastać je rekao i da nisu tačni navodi zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesić da je Grad Beograd podneo novu prekršajnu i krivičnu prijavu protiv njega zbog „blokade radova na rekonstrukciji Trga republike, pretnji radnicima i uništavanja gradske imovine“.

Grad Beograd podneo novu prekršajnu i krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Stari grad zbog blokade radova na rekonstrukciji Trga republike, zbog pretnji radnicima i uništavanja gradske imovine.

 

Izvor Beta/B92, 07. maj 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u