General Lazarević odgovorio Skotu

„Zamislite koja je to drskost da takvi diplomatski predstavnici sebi dozvole da kažu kako je sramota što sam ja bio na čelu ’Besmrtnog puka‘“

Nikada ni za jedan zločin, ni za jedno ubistvo, ni za jednu smrt bilo koga i bilo gde nisam bio optužen, ni suđen ni osuđen, rekao general u penziji Vladimir Lazarević, komentarišući reakcije pojedinih medija i stranih diplomata koji su „dočekali na nož“ to što je na Dan pobede predvodio povorku niškog „Besmrtnog puka“.

„Neka je na čast tim ljudima koji sebe zovu novinarima i redakcijama i medijima koji su objavili kao senzaciju da je navodni ratni zločinac bio na čelu povorke niškog ’Besmrtnog puka‘“, rekao je Lazarević za Politiku.

On je istakao da je bio haški optuženik, kasnije i haški osuđenik, i da je prvobitno osuđen na 15 godina, a potom mu je kazna zatvora smanjena na 14 godina zbog komandne odgovornosti tokom zbivanja na Kosmetu. „Meni je na teret stavljena odgovornost što navodno nisam, kako je obrazloženo, sprečio proterivanje albanskog stanovništva s Kosova. To je jedina istina“, rekao je Lazarević.

Prema njegovim rečima, još je zanimljivije što su tendenciozne konstatacije medija koji su antisrpski nastrojeni jedva dočekali pojedinci iz diplomatskih predstavništava upravo onih država koje su izvršile 1999. godine agresiju na našu zemlju.

„Zamislite koja je to drskost da takvi diplomatski predstavnici sebi dozvole da kažu kako je sramota što sam ja bio na čelu ’Besmrtnog puka‘. A i dan danas, posle 20 godina ćute o jedinoj istini — da su baš njihove države izvršile najveći zločin u 20. veku, zločin nad civilnim stanovništvom našeg naroda, pošto vojnički nikako nisu mogli da nas pobede i savladaju, a da za taj zločin nikada i nikome nisu pune dve decenije odgovarale“, rekao je Lazarević.

 

Izvor Sputnjik, 12. maj 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u