Biković: Proširiti svest o kršenju 1244, sačuvajmo celovitost Srbije

On se posebno obratio Rusima koja ga prate na Instagramu, nastojeći da se izvan granica Srbije proširi svest o kršenju Rezolucije 1244

Glumac Miloš Biković, koji je veoma popularan u Rusiji, postavio je nekoliko fotografija na svom Instagram profilu, tražeći od svojih pratilaca da podrže teritorijalni integritet Srbije.

On se posebno obratio Rusima koja ga prate na Instagramu, nastojeći da se izvan granica Srbije proširi svest o kršenju Rezolucije 1244 SB UN. „Pobede su za nama, ali i ispred nas. Jedna od njih je i očuvanje celovitosti Srbije. Srećan Dan pobede”, istakao je Biković. Ovu objavu na Instagramu, u okviru koje se nalazi i fotografiju iz filma „Balkanska Međa”, Biković je potpisao sa: „Nisam služio vojsku i ratovao, ali je ovo moj mandat. To je film koji će pomoći da ne zaboravimo one ljude koji su dali svoje živote za nas u borbi za našu slobodu”.

Na drugoj slici vidi se Bikovićev deda (na slici levo), borac Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, inače nišandžija u PVO, i njegov prijatelj borac Crvene armije (na slici desno). Fotografija je snimljena u Zagrebu, neposredno posle oslobođenja 1945. godine”. Na poleđini te fotografija nalazi se poruka tog borca Crvene armije i njegova adresa, koju je glumac takođe objavio, a poslednje reči u poruci su: „Molim vas nemojte zaboraviti”. „Nije zaboravljeno! Hvala vam za podvig. Hvala vam za slobodu”, naveo je Biković.

 

Izvor Politika, 13. maj 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u