U Prištini fotografija iz Iraka poturena kao dokaz srpskog silovanja Albanki

Fotografija koju je Brovina pokazala nema nikakve veze sa sukobima na Kosovu, već se odnosi na zločine počinjene u Iraku

Fotografija koju je poslanica vladajućeg DPK Fljora Brovina pokazala juče u prištinskom parlamentu i koja, prema njenim tvrdnjama, predstavlja dokaz slučaja u kojem su pripadnici srpskih snaga navodno silovali jednu Albanku, najverovatnije uopšte nije napravljena na Kosovu već u Iraku, objavio je prištinski sajt Telegrafi.

Posle pretrage na Guglu, Telegrafi je došao do zaključka da fotografija koju je Brovina pokazala otkriva sumnje da nema nikakve veze sa sukobima na Kosovu, već se odnosi na zločine počinjene u Iraku. Brovina, poslanica vladajućeg DPK Kadrija Veseljija, na plenarnoj sednici skupštine u Prištini u vreme rasprave o nacrtu rezolucije o osudi genocida koji su navodno počinili pripadnici srpskih snaga i inicijativi za formiranje „tribunala za Srbe”, rekla je da su članovi porodice te Albanke bili prisiljeni da gledaju akt silovanja.

Tvrdila je i da je fotografija pronađena na filmu u fotoaparatu jednog pripadnika srpskih snaga. U međuvremenu, došlo je do oštrih osuda poslanika i predstavnika civilnog društva, koji su kritikovali Brovinu zbog neetičkog objavljivanja slike žrtve seksualnog nasilja, koja je, prema rečima Brovine, živa. Telegrafi dodaje da nije uspeo da stupi u kontakt sa Brovinom, prenosi Tanjug.

 

Izvor Politika, 17. maj 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u