Utvrđeni nalogodavci i izvršioci ubistva Zaharčenka

Pušilin je dodao da je istraga uspela da ustanovi čitavu šemu kriminalne operacije, od pripreme do realizacije ubistva

Istraga je ustanovila organizatore, izvršioce i nalogodavce ubistva prvog lidera Donjecke Narodne Republike Aleksandra Zaharčenka, izjavio je za Sputnjik aktuelni šef DNR Denis Pušilin.

On je dodao da je istraga uspela da ustanovi čitavu šemu kriminalne operacije, od pripreme do realizacije, kao i da razjasni da među naručiocima postoje „uticajni građani Ukrajine“. „Veoma uticajni. Takođe, građani drugih zemalja koji podržavaju režim u Kijevu. Krivični postupak pokrenut po ovom pitanju je pod posebnom kontrolom. Svi krivci moraju biti kažnjeni“, zaključio je Pušilin.

Konkretna prezimena još uvek nisu navedena, jer još nisu pritvoreni svi, već samo „jedna od grupa“. Lider DNR poginuo je 31. avgusta 2018. godine nakon eksplozije u kafiću „Separ“ u centru Donjecka. Imao je 42 godine. Druga žrtva terorističkog napada bio je telohranitelj, a ranjeno je ukupno 11 osoba. Vlasti republike su uspele da uhapse agenta Službe bezbednosti Ukrajine, koji je priznao da je u pitanju bila diverzija Kijeva.

 

Izvor Sputnjik, 17. maj 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u