Vučić 27. maja Skupštini podnosi izveštaj o Kosovu

Maja Gojković je izrazila nadu da će na sednicu doći svi poslanici kako bi učestvovali u raspravi o ovoj važnoj temi

Posebna sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se razmatrati izveštaj o Kosovu i Metohiji, zakazana je za 27. maj, izjavila je predsednica parlamenta Maja Gojković. Na konferenciji za novinare, Maja Gojković je rekla da će na sednicu biti pozvan predsednik Srbije Aleksandar Vučić da podnese izveštaj o Kosovu i Metohiji i uzme učešće u raspravi.

Poziv će biti upućen i predsednici Vlade Ani Brnabić i ministrima, kao i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću. Ona je izrazila nadu da će na sednicu doći svi poslanici kako bi učestvovali u raspravi o toj važnoj temi. Gojković je rekla da manji deo poslanika trenutno ne učestvuje u plenumu, ali da poziv za posebnu sednicu kao i druge sednice važi za sve poslanike.

Ona je rekla da će svi poslanici dobiti poziv „i njihovo pravo, ali i obaveza je da dođu na sednicu i učestvuju u debati i iznesu svoje stavove“. Pošto Vučić podnese izveštaj i bude završena debata, poslanici će se glasati o prihvatanju tog izveštaja. Upitana kada će biti izveštaj Anketnog odbora o trošenju novca na Kosovu, Gojković je rekla da ne može tehnički da odgovori na to pitanje, jer niko nije ni podneo da to bude na dnevnom redu.

 

Izvor Beta/N1, 17. maj 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u