Zapaljen automobil funkcionera Srpske liste u Zubinom Potoku

U Kosovskoj policiji nisu mogli da navedu šta bi mogao da bude motiv, ističući da je istraga otvorena i da istražuju slučaj

Vozilo čiji je vlasnik zamenik ministra rada i socijalne zaštite u kosovskoj vladi i član Srpske liste Miloš Perović zapaljeno je rano jutros u centru Zubinog Potoka. Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović u izjavi „Kossevu“ je naveo da je vozilo zapaljeno u ranim jutarnjim časovima, u 02:42 u centru Zubinog Potoka. On je objasnio da je u pitanju vozilo marke „folksvagen pasat“ crne boje kragujevačkih registarskih oznaka.

Radović je za „Kossev“ rekao i da je vatrogasna jedinica ugasila požar, ali da je vozilo potpuno uništeno. Materijalna šteta se procenjuje na pet hiljada evra. O ovom slučaju je obavešten nadležni tužilac, a slučaj je okarakterisan kao „podmetanje požara“. U Kosovskoj policiji nisu mogli da navedu šta bi mogao da bude motiv, ističući da je istraga otvorena i da istražuju slučaj.

Prethodno je prošlog meseca takođe u Zubinom Potoku (Donji Jasenovik) bačena bomba u dvorište u kojem se nalazilo više automobila iste porodice, kao i objekat koji je pripadao srpskom KP policajcu, a u martu je zapaljen automobil u Štrpcu, a od 2014, bez slučaja bacanja bombe, ovo je 40. paljenje vozila od 2014, u sredinama u kojima žive Srbi.

 

Izvor Sputnjik, 17. maj 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u