Đinping: Kina mora da se pripremi za teška vremena

„Naša zemlja je još uvek u periodu važnih strateških mogućnosti za razvoj, ali međunarodna situacija je sve komplikovanija“, rekao je Si

Međunarodna situacija sve složenija i Kina mora da se pripremi za teška vremena, istakao je predsednik Kine Si Đinping u izjavi koju su preneli državni mediji. Tokom trodnevnog putovanja u južnu pokrajinu Điangsi, kolevku kineske komunističke revolucije, Si je pozvao ljude da nauče lekcije o teškoćama iz prošlosti, preneo je Rojters. „Naša zemlja je još uvek u periodu važnih strateških mogućnosti za razvoj, ali međunarodna situacija je sve komplikovanija“, rekao je Si.

Tokom novog Dugog Marša, moramo prevazići različite velike rizike i izazove u zemlji i iz inostranstva, prenela je Sinhua Sijeve reči koje se odnose na članove Komunističke partije koji su od 1934. do 1936. pobegli od građanskog rata u udaljenu seosku bazu, odakle su se ponovo grupisali i na kraju preuzeli vlast 1949. godine. „Moramo biti svesni dugoročne i složene prirode različitih nepovoljnih faktora u zemlji i inostranstvu i prikladno se pripremiti za razne teške situacije“, rekao je predsednik Kine. U izveštaju se ne opisuju detaljno poteškoće niti se pominje direktno trgovinski rat ili SAD, navela je agencija.

 

Izvor Tanjug/RTS, 22. maj 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u