Tereza Mej u petak podnosi ostavku?

Sledeći britanski premijer biće izabran glasovima oko 125.000 članova Konzervativne partije, dodaje britanski list

Tajms je objavio da se očekuje da će britanska premijerka Tereza Mej u petak objaviti da podnosi ostavku. Britanski list nije naveo izvor ove informacije, prenosi Rojters. Tajms navodi da će Mejova ostati na premijerskoj poziciji dok se ne završi izbor njenog naslednika. Sledeći britanski premijer biće izabran glasovima oko 125.000 članova Konzervativne partije, dodaje britanski list.

BI-BI-SI: BRITANIJI PRETE NOVE OSTAVKE U VLADI
Nakon odluke britanske ministarke zadužene za odnose sa parlamentom Andree Lidsom da podnese ostavku, to bi moglo da učini još nekoliko ministara u vladi premijerke Tereze Mej, javlja Bi-Bi-Si Radio. Program Bi-Bi-Si Tudej navodi da im je rečeno da bi i drugi ministri mogli da slede Lidsom u odluci da podnese ostavku, preneo je Rojters. Lidsom, jedna od vodećih pristalica Bregzita, podnela je juče ostavku.

Ona je rekla da nakon poslednjeg neuspelog predloga premijerke Tereze Mej o odlasku Velike Britanije iz EU, više ne može da podržava vladu. U međuvremenu, Tajms je objavio da se očekuje da će Tereza Mej sutra objaviti da podnosi ostavku.

 

Izvor Tanjug/Večernje novosti, 23. maj 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u