Putin preimenovao oko 40 aerodroma

Ako „Aeroflotom” jednog dana budete leteli za Moskvu, više nećete sletati na „Šeremetjevo”, već na aerodrom „Aleksandar Puškin”

Ruski predsednik Vladimir Putin doneo je dekret kojim je predviđeno da se imena više desetina aerodroma u zemlji, od Vladivostoka na istoku do Murmanska na zapadu, promene u imena čuvenih ruskih careva, pisaca i pionira avijacije i istraživanja svemira, javio je Dojče vele.

Putin je dekret doneo u petak na osnovu onlajn ankete sprovedene prošle jeseni među stanovnicima gradova, u kojoj im je bilo omogućeno da predlažu nova imena za aerodrome, prenosi Tanjug. Tako će se u budućnosti aerodrom u Murmansku zvati „Nikolaj Drugi međunarodni aerodrom u Murmansku”, umesto „Aerodrom Murmaši”, kako se ranije zvao i nosio ime obližnjeg sela.

Ako „Aeroflotom” jednog dana budete leteli za Moskvu, više nećete sletati na „Šeremetjevo”, već na aerodrom „Aleksandar Puškin”. Drugi veliki moskovski aerodrom „Domodedovo” ubuduće će se zvati „Mihail Lomonosov moskovski međunarodni aerodrom”, dok je vazdušna luka „Vnukovo” preimenovana u „Andrej Tupoljev moskovski međunarodni aerodrom”. Dojče vele navodi da je oko 40 aerodroma u Rusiji dobilo nova imena.


Izvor Politika, 01. jun 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u