Američki kongresmen: Srbi su smradovi i grozan narod

On je sa Jahjagom razgovarao o ratnim zločinima koje su, kako tvrdi, „počinili smradovi u Srbiji, koje niko ne želi da privede pravdi“

Američki republikanski kongresmen Tim Burčet kaže da je razgovarao sa bivšom predsednicom privremenih prištinskih institucija Atifetom Jahjagom o, kako je rekao, „smradovima iz Srbije“. Kako navodi Blic, skandalozne uvrede na račun Srbije Burčet je podelio na Tviteru 30. aprila, gde je svoje pratioce putem video-zapisa obavestio o ishodu sastanka sa Atifetom Jahjagom, koju je nazvao „srdačnom damom“.

„Sastao sam se sa bivšom predsednicom Kosova, ona je jedna prilično srdačna dama. Razgovarali smo o onoj đubradi u Srbiji, o njihovim ratnim zločinima, posebno silovanjima. Oni su grozan narod“, naveo je Burčet, koji je kongresmen iz Tenesija. Preneo je da je sa Atifetom Jahjagom razgovarao o ratnim zločinima koje su, kako tvrdi, „počinili smradovi u Srbiji, koje niko ne želi da privede pravdi“.

„Pričali smo o strašnim zločinima koje su Srbi učinili, posebno o gnusnim silovanjima i svim ostalim ratnim zločinima koje su učinili tamo. Oni su grozan narod, sad svi promišljamo kako da ih privedemo pravdi. Po meni, oni nemaju nimalo hrabrosti, ljudi u Srbiji nemaju hrabrosti da reše ratne zločine, ali se nadam da ćemo ih pritisnuti“, istakao je Burčet.

Blic navodi da ni danas, nakon više od mesec dana od sastanka, nije poznato koji je razlog sastanka ova dva politička subjekta i podseća da je Burčet pažnju svetske javnosti skrenuo na sebe vrlo čudnim idejama. On se 1999. godine našao u žiži javnosti nakon što je propagirao legalizaciju korišćenja životinja ubijenih na putu u ishrani, a svoju ideju je pravdao rečima da je to „zdravorazumska stvar“ i da ne treba bacati hranu. Blic dodaje da je Burčet jednoj porodici u lošoj materijalnoj situaciji dao da koriste meso jelena koga je usmrtio svojim vozilom na putu, zbog čega je bio kažnjen. U svoju biografiju je uvrstio i tri finansijske afere, budući da je pokušao da utaji porez i ne prijavi novac, ali je svaki put bio uhvaćen.

 

Izvor Sputnjik, 02. jun 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u