Pompeo na procurelom snimku: Otkad sam postao šef CIA ujedinjujemo opoziciju u Venecueli

„Otkad sam postao direktor CIA, to je nešto što je bilo u fokusu onoga što predsednik Donald Tramp pokušava da uradi“, rekao je Pompeo

Audio-snimak, u kom državni sekretar SAD Majk Pompeo govori o naporima da se ujedini opozicija u Venecueli, navodno je procurio i dostavljen Vašington postu. U snimku koji je nastao tokom sastanka Pompea i jevrejskih lidera, američki državni sekretar navodi da se taj zadatak pokazao kao „đavolski teška“ namera, jer su članovi opozicije Venecuele fokusirani na svoje lične interese, umesto na zajednički problem.

Napori da se opozicija ujedini u zajednički front protiv Madura nije pitanje aktuelno „proteklih meseci“, prema navodima Pompea. To se dešava otkad je on postao direktor CIA, odmah nakon Trampove zakletve, prenosi B92. „Otkad sam postao direktor CIA, to je nešto što je bilo u fokusu onoga što predsednik Donald Tramp pokušava da uradi“, rekao je Pompeo. „Čim Maduro ode, svi će podići ruke i govoriti ’Uzmite mene, ja sam sledeći predsednik Venecuele‘. To je više od 40 ljudi koji veruju da su oni zakoniti naslednici Madura“, navodno izgovara Pompeo. „On (Maduro) ne veruje Venecuelancima. Ne krivim ga. I ne treba. Oni su kovali zaveru protiv njega. Nažalost, kovali su zaveru protiv sebe“, kaže Majk Pompeo.

 

Izvor Sputnjik, 06. jun 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u