Bura u Crnoj Gori: Tumbaković, Stojković i Ivanić odbili da igraju sa Kosovom

Tumbaković je odbio da sedi na klupi Crne Gore u duelu sa selekcijom Kosova, a u timu nije bilo ni Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković neće predvoditi ekipu na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv selekcije Kosova, prenose podgoričke Vijesti. Da li će Tumbaković ostati na klupi Crne Gore biće poznato posle utakmice, za kada je zakazan sastanak Odbora za hitna pitanja FSCG.

Pored Ljubiše Tumbakovića, u ekipi neće biti fudbalera Crvene zvezde Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića. Ekipu će sa klupe predvoditi Miodrag Džudović i Dragoje Leković, dok će se u timu naći ostali igrači iz Srbije Adam Marušić, Marko Simić i Vukan Savićević.

Kako prenosi RTCG, posle ovakve odluke Tumbaković verovatno više neće biti selektor Crne Gore. Nezvanično, na sastanku čelnika FSCG, selektora i igrača, Tumbakoviću je ponuđeno da ne vodi ekipu protiv Kosova, u utakmicama u Podgorici i Prištini, ali je on to odbio.

Konačan rasplet trebalo bi da bude poznat večeras posle utakmice, kada će se sastati Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Crne Gore. Utakmica između Crne Gore i Kosova na programu je večeras od 20.45 u Podgorici.

 

Izvor RTCG/Vijesti/RTS, 07. jun 2019.

VEČERAS SEDNICA FSCG, TUMBAKOVIĆ ODLAZI
Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Crne Gore sastaće se posle utakmice sa Kosovom, a na sednici će biti ozvaničen odlazak Ljubiše Tumbakovića sa mesta selektora, pišu Vijesti. Ljubiša Tumbaković odbio je da sedi na klupi Crne Gore u duelu sa selekcijom Kosova, a u timu nije bilo ni fudbalera Crvene zvezde Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića.

Tumbaković je nakon popodnevnog hitnog sastanka sa predsednikom FSCG Dejanom Savićevićem odlučio da napusti reprezentaciju, a to bi trebalo da bude ozvaničeno na večerašnjoj sednici Odbora za hitna pitanja, pišu Vijesti. Tumbaković je preuzeo reprezentaciju Crne Gore u februaru 2016. godine. Utakmica u Podgorici završena je nerešenim rezultatom 1:1.

 

Izvor Vijesti/RTS, 07. jun 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u