Gradonačelnica Supetra na Braču oštro osudila napad na Srbe

Kako prenosi Index.hr, gradonačelnica Supetra Ivana Marković žestoko je osudila napad i objavila da će ukinuti finansiranje Torcida Kupa

Nakon napada na sezonske radnike na Braču, kako se ispostavilo srpske državljane, reagovala je gradonačelnica mesta u kom se incident dogodio.

Kako prenosi Index.hr, gradonačelnica Supetra Ivana Marković žestoko je osudila napad i objavila da će ukinuti finansiranje Torcida Kupa i zabraniti njegovo održavanje na gradskim terenima. Naime, sumnja se da su upravo pripadnici Torcide nakon održavanja tog kupa u noći između subote i nedelje napali Srbe. Markovićeva je svoju reakciju objavila na stranici na Fejsbuku, koju je Indeks preneo u celosti.

„Ispred Grada Supetra i u svoje lično ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem Gradu gde su stradala četiri mladića i jedna devojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igde i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer neko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom. Grad Supetar je oduvek bio i biće tolerantan i otvoren Grad za sve koji žele doći i posetiti naš Grad, raditi i živeti. Ono što me teši je da niko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem Gradu“, navela je gradonačelnica.

„Takođe, kako su napadači bili učesnici ili posetioci Torcida Kupa (iako se napad nije se desio za vreme turnira) odlučila sam da povučem odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može podsticati sportska događanja čiji učesnici ili posetioci iskazuju mržnju. Takođe, Grad Supetar će uskratiti daljnje korišćenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga kupa. Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak i apelujem na institucije da najstrože kazne počinioce bez imalo milosti“, napisala je gradonačelnica Supetra. Prema najnovijim informacijama, zbog napada na mladiće srpske nacionalnosti na Braču uhapšena su dva mladića.

 

Izvor Index.hr/B92, 10. jun 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u