„Ko je ovde Srbin“: Brutalan napad na Srbe u Hrvatskoj

„Devojka je pokušala da odbrani kolegu, legla je na njega na pod i zagrlila ga, ali su oni nastavili da tuku i njega nju“

Pet osoba, među kojima su bili i mladići srpske nacionalnosti, lakše su povređeni na Braču kada ih je napalo više osoba. Policija je obavila da sumnja da su mladići napadnuti, jer su srpske nacionalnosti, prenose hrvatski mediji. Napadnuto je pet mlađih osoba od 21 do 26 godina, među kojima je jedna devojka, javlja Srna, prenosi Blic.

„Prvo su urlali: „Ko je od vas Srbin, ko je Srbin?“ Mi nismo rekli ni reči, bili smo šokirani što su nas pratili i napali, a onda su počeli iz čista mira da nas udaraju, bacili su nas na pod i gazili. Devojka je pokušala da odbrani kolegu, legla je na njega na pod i zagrlila ga, ali su oni nastavili da tuku i njega nju“, rekao je za „24sata“ napadnuti mladić.

Napad se dogodio jutros u 4.00 časa u ulici Hrvatskih velikana, a policija je uhapsila dvojicu mladića od 22 i 19 godina. Kod dvadesetdvogodišnjaka je utvrđeno da je bio u alkoholisanom stanju. Protiv njega je podnesena krivična prijava zbog pokušaja nanošenja teških telesnih povreda. On će tokom večeri biti predat u pritvor. Iz policije su naveli da su osim krivične prijave, protiv dvojice mladića podneseni optužni predlozi s obzirom na to je da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti. Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem pronalaska i procesuiranja ostalih učesnika događaja.

 

Izvor Blic/B92, 09. jun 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u