U Podgorici 15. juna „Trojičindanski sabor“ za odbranu srpskih svetinja

Ovim povodom naša Sveta crkva poziva sveštenstvo, monaštvo i vjerni narod na naročiti trodnevni post od 12. do 14. juna ove godine

Povodom nedavno usvojenog Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, u subotu, 15. juna u Podgorici će se održati svenarodni Trojičindanski sabor za odbranu vjere i svetinja Božijih.

Ovim povodom naša Sveta crkva poziva sveštenstvo, monaštvo i vjerni narod na naročiti trodnevni post od 12. do 14. juna ove godine za iscjeljenje od bratomržnje i za umnoženje bratske ljubavi, kojim će se vjerni pripremiti za Sveto pričešće na Trojičindanskom saboru. Sabor će početi u 9 časova Svetom arhijerejskom liturgijom koju će u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja saborno sa sveštenstvom i vjernim narodom služiti više arhijereja naše Crkve. Nakon Svete liturgije u 11 časova sa platoa Sabornog hrama biće upućena zajednička poruka svim vjernima, crnogorskim vlastima, međunarodnoj zajednici i sveukupnoj javnosti za odbranu naše vjere i svetinja, u duhu mira, ljubavi i uzajamnog poštovanja.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske su nedavno saopštili da bi usvajanje u Skupštini Crne Gore, u ovom i ovakvom obliku nedavno usvojenog od strane Vlade Crne Gore, Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, dovelo u ozbiljna iskušenja našu Mitropoliju, sve pravoslavne eparhije u Crnoj Gori, ali i sve vjerske zajednice, ugrožavajući im ime, dostojanstvo, predanje i imovinu.

Trojičindanski sabor organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska u saglasju sa ostalim episkopijama iz Crne Gore: budimljansko-nikšićkom, mileševskom i zahumsko-hercegovačkom. Neka bi ovaj Sabor bio zalog za bratsko pomirenje i umnoženje ljubavi. Dobro došli!

 

Izvor Fakti, 09. jun 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u