Prizemna poruka savetnice ambasadora CG: Zapalila bih hram u Podgorici

„Iskreno, zapalila bih taj Hram i sva goveda tamo“, rekla je Mirna Nikčević, diplomatska predstavnica CG u Turskoj

Diplomatska predstavnica Crne Gore u Ambasadi u Turskoj, Mirna Nikčević, napisala je na svom fejsbuk nalogu povodom Trojčindanskog Sabora koji je održan pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici, da bi zapalila taj hram i „sva goveda tamo“. Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da stavovi Mirne Nikčević ne odražavaju stavove tog ministarstva.

Nikčević, inače savetnica crnogorskog ambasadora u Ankari, raspravljala je na toj društvenoj mreži o Trojčindanskom saboru i ljudima koji su prisustvovali saboru u Podgorici, i napisala: „Iskreno, zapalila bih taj Hram i sva goveda tamo“. U odgovoru na primedbu izvesne Irene da je bila u manastiru Dajbabe, Nikčević ogovara da je što se tiče Dajbaba, išla tamo, kako kaže, „da se zaj****a sa popovima mrznim…“, i poručuje sagovornici: „Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih“.

Sabor je, inače, sazvan u subotu u znak protesta zbog najavljenog oduzimanja imovine, odnosno hramova Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Iz Ministarstva je saopšteno da stavovi i komentari Mirne Nikčević savetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari, izneti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima ni na koji način ne odražavaju stavove ovog ministarstva, niti države Crne Gore.

Ministarstvo je najavilo da će preduzeti potrebne mere kako bi ubuduće sprečilo ovakvu vrstu oglašavanja diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima zemlje. Na fejsbuku Mirna Nikčević i dalje vodi raspravu sa onima koji je napadaju zbog objave vezane za Trojčidanski sabor, pri čemu ona, njeni pristalice sa jedne strane i oponenti s druge, razmenjuju brojne uvrede. Objava o spaljivanju hrama obrisana je sa fejsbuk stranice Mirne Nikčević.

 

Izvor Tanjug/RTS, 17. jun 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u