Vučić: Samita u Parizu gotovo sigurno neće biti

„Pariza će biti samo ukoliko Albanci budu rekli da će se ponašati ozbiljno, a toga neće biti“, naglasio je predsednik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da sa 99 odsto sigurnosti može da kaže da sastanka u Parizu neće biti. „Mislim da Albanci nisu spremni da razgovaraju ni o čemu važnom, da su na poseban način želeli da pošalju poruku Nemcima i Francuzima da nisu Evropljani ti koji treba da rešavaju kosovski problem“, rekao je Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink.

Rekao je da se Srbija ponašala konstruktivno, ozbiljno i da želi dijalog i konstruktivno rešenje, ali ne želi da ulazi u razgovore u kojima mora reći unapred da će potpisati nezavisnost, a da o taksama ne može da se priča. On je rekao da su to sve stvari koje pokazuju da Priština ne želi dijalog i da želi da svim u potpunosti upravljaju SAD i niko više. To, prema njegovim rečima, nije realno, a Nemci i Francuzi su poruku dobro razumeli.

„Mislim da je njihova odluka da sastanka neće biti“, dodao je Vučić ukazujući da su šanse manje od jedan odsto da Albanci prihvate da se razgovara o taksama i da sastanka ipak bude. „Pariza će biti samo ukoliko Albanci budu rekli da će se ponašati ozbiljno, a toga neće biti, naglasio je predsednik. On je rekao da će francuski predsednik Emanuel Makron za manje od mesec dana doći u Beograd i da ćemo ga „dočekati kako treba“. Razgovor sa predsednikom je prvi put posle saobraćajne nesreće vodila Dea Đurđević zajedno sa Predragom Sarapom.

VUČIĆ O PROTESTIMA OSMAKA
Povodom vesti o tome da su testovi za malu mature procureli i protesta pojedine dece zbog toga, predsednik Vučić kaže da je neko u nadležnim organima morao da vodi računa o svemu, ali da ne treba srušti odgovornost na jednu osobu.

„Znate, oni koji su prihvatali te testove, oni su ih dalje širili. Nije tu jedan čovek, tu je stotinu njih koji su to širili. To je neodgvorno prema sopstvenom detetu. Ne brinem ja o protestima dece, ona to vole da rade, samo da ne idu u školu“, rekao je Vučić. Najviše ga je, kaže, zabrinulo što postoje političari, deo akademske javnosti koji se zalažu da se ukine prijemni ispit, što je, kako objašnjava, stresna situacija za porodice i za odgovornu decu.

 

Izvor Tanjug/RTS, 20. jun 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u