Interpol se ponovo izjašnjava o zahtevu Kosova za članstvo

Priština navodi da je Izvršni odbor raspravljao o zahtevu Kosova za članstvo i da ga je uputio na glasanje na Generalnoj skupštini

Generalna skupština Interpola glasaće o zahtevu Kosova za članstvo u toj instituciji, objavila je danas Koha. Prištinski list poziva se na tvrdnje zamenika generalnog direktora kosovskog Ministarstva spoljnih poslova Astrita Zemaja. Koha navodi da je Izvršni odbor Interpola raspravljao o zahtevu Kosova za članstvo u ovoj instituciji i odlučio da uputi zahtev kosovske policije na glasanje na Generalnoj skupštini Interpola, koja će se ove godine održati u Čileu.

Zemaj je na Fejsbuku napisao da je u današnjoj debati Izvršnog odbora Interpola učestvovalo deset zemalja od kojih su, kaže, bile tri koje su priznale nezavisnost Kosova. On tvrdi i da su se skoro svi učesnici založili da se zahtev kosovske policije razmatra u Generalnoj skupštini. Zemaj je dodao da se nada da će Srbija reagovati razumno i naveo da bi „bilo primitivno i nelogično sprečavati i lobirati protiv članstva kosovske policije u Interpolu, a s druge strane govoriti o miru i sigurnosti“.

 

Izvor Tanjug/B92, 26. jun 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u