Vulin: Srbija bi mogla ući u vlasničku strukturu namenske industrije RS

„Nisu svi srećni ni zadovoljni kada čuju da će država Srbija dati sve što može da odbrambena industrija RS napreduje i jača“, rekao je on

Ministarstva privrede i finansija Srbije i Republike Srpske već razgovaraju o tome da odbrambena industrija Srbije „uđe u vlasničku strukturu određenih preduzeća“ namjenske industrije Republike Srpske izjavio je danas u Beogradu ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin.

„Nisu svi srećni ni zadovoljni kada čuju da će država Srbija dati sve što može da odbrambena industrija Republike Srpske napreduje i jača“, rekao je Vulin. On je to rekao u Beogradu, otvarajući skup privrednih društava namjenske industrije Republike Srpske i odbrambene industrije Srbije u okviru Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme „Partner 2019″, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Vulin je naveo da Republika Srpska nema svoju vojsku, ali da „srpski narod ima svoju“. „Baš tako Republika Srpska i njen odbrambena industrija treba da doživljavaju sebe, da su u funkciji očuvanja srpskog naroda, bez obzira gde on živi. To što vi radite za nas je jako važno“, naglasio je Vulin. Kazao je da je Republika Srpska strateški i spoljnopolitički prioritet Srbije, i da „nijednu ključnu odluku rukovodstvo naše države nikad ne donese, a da ne misli kako će se odraziti na Republiku Srpsku i ljude koji tamo žive“.

Vulin je izjavio da „sve što Srbija može da kupi, a da dolazi iz Republike Srpske, čak i ako postoji na nekom drugom mjestu, uvek će uzeti od Republike Srpske“, te je od izuzetnog strateškog značaja za Srbiju da se proizvodni kapaciteti Republike Srpske očuvaju i unaprijede.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević je potvdio da, kako je rekao, „želimo da u partnerstvu s Vladom Srbije i kompanijama iz Srbije izađemo na međunarodno vojno tržište, zajedno sa svim kapacitetima koje imaju naše kompanije, kao što su ‘Orao’ iz Bijeljine, ‘Kosmos’ iz Banjaluke i ostale“. Na ovogodišnjem sajmu „Partner 2019″ izlaže i 13 preduzeća iz Republike Srpske.

 

Izvor Beta/sveosrpskoj.com, 26. jun 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u