Novi pokušaj državnog udara u Venecueli, zaverenici pohapšeni

„Raskrinkali smo, uništili i pohapsili fašističku i terorističku bandu koja je trebala da napadne venecuelansko društvo“, rekao je Maduro

Vlasti Venecuele sprečile su novi pokušaj državnog udara koji je trebao da bude izveden 23-24. juna i predviđao ubistvo Nikolasa Madura, saopštio je ministar informisanja Horhe Rodrigez.

„Imamo video zapis koji je dokaz da su novac i oružje prebačeni zbog pokušaja državnog udara“, izjavio je Rodrigez.

Prema njegovim rečima, plan zaverenika je bio da se zauzmu skladišta oružja i vojni aerodrom u Karakasu, a zatim oslobode uhapšenog bivšeg ministra odbrane Raula Baduela koji je osuđen 2009. godine za korupciju, a onda ga proglase za predsednika Venecuele. U zaveri je učestvovalo nekoliko vojnika, uz podršku SAD, Kolumbije i Čilea.

Uskoro zatim se oglasio i Nikolas Maduro. On je saopštio da su zaverenici uhapšeni. „Raskrinkali smo, uništili i pohapsili fašističku i terorističku bandu koja je trebala da napadne venecuelansko društvo i venecuelansku demokratiju. Oni su uhapšeni, stavljeni iza rešetaka sa gomilom dokaza. Mi smo 14 meseci pratili ovu kriminalnu i fašističku grupu“, izjavio je Maduro. Lider venecuelanske opozicije negirao je svoje učešće u organizaciji državnog udara u Venecueli.

 

Izvor Sputnjik, 27. jun 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u