Putin o LGBT vrednostima: Ostavite decu na miru

„Smeta im naš zakon, koji zabranjuje propagandu homoseksualizma među decom. Ostavite decu na miru. Kad porastu, neka kažu šta žele da budu“, rekao je

Predsednik Rusije Vladimir Putin odgovorio je u Osaki popularnom britanskom pevaču Eltonu Džonu, koji ga je napao da je licemer kad govori da u Rusiji nema problema sa pravima ljudi „netradicionalne orijentacije“.

– On je genijalni pevač i muzičar. U Rusiji ga rado slušaju i dolazi da gostuje. Ali on je u zabludi oko toga da u Rusiji imaju nešto protiv homoseksualaca. Prema njima se odnose ravnodušno. Ali njima smeta naš zakon, koji zabranjuje propagandu homoseksualizma među decom. Ostavite decu na miru. Kad porastu, neka kažu šta žele da budu. Problem je u tome što taj deo društva (homoseksualci) nameće dosta agresivno svoje stavove većini u društvu – objasnio je Putin.

Posle Putinovog intervjua Fajnenšel tajmsu u kome je kazao da on nema ništa protiv homoseksualaca i poželeo im zdravlje i da žive kako hoće, reagovao je Elton Džon, koga je povredilo to što je film „Roketmen“, film o njegovom životu, cenzurisan.

– Ponosim se time što naša država priznaje univerzalno pravo čoveka da voli koga hoće. Iskreno sam zahvalan što je moj brak sa Dejvidom i pravno moguć. To nam je donelo ugodnost i sreću – zaključio je Elton Džon. On inače sa Dejvidom živi 25 godina.

Film o životu Eltona Džona „Roketmen“ se počeo prikazivati u ruskim bioskopima 6. juna. Izrezane su epizode u kojima su poljupci i scene u postelji, a takođe sekvence sa narkoticima. Distributeri su objasnili da su određene scene izrezane u skladu sa ruskim zakonom. Putin je u Osaki ponovio ono što je već kazao u intervjuu Fajnenšel tajmsu.

– U Rusiji nemamo ništa protiv homoseksualaca. Izmislili su pet polova ja i ne znam šta je sve to. Ali važno je da se sačuvaju tradicionalne vrednosti i kultura kojom se rukovodi većina stanovništva – kazao je Putin. Ministar kulture Rusije Vladimir Medinski potvrdio je da su distributeri filma o Eltonu Džonu zaista isekli scene u skladu sa ruskim zakonom. U bioskopima se prikazuje verzija skraćena za pet minuta u odnosu na originalnu.

KAVKAZ
Putinova ocena o ravnodušnosti prema homoseksualcima je zaista tačna za većinu regiona u Rusiji. Homoseksualci jedino imaju sukobe sa vlastima na Kavkazu, u republikama gde uglavnom žive mislimani. Poznate su izjave predsednika Čečenije Ramzana Kadirova, koji je otvoreno poručivao da nema ništa protiv toga da se homoseksualci presele na Zapad jer ih smatra nenormalnima.

PROTIV PORODICE I BRAKA
Direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin izrazio je zabrinutost 18. jula zbog jačanja pokreta koji podržavaju homoseksualce i radikalne feministkinje. On je izjavio kako se te ideje šire da bi erodirale vrednosti braka i porodice i da društvo koje je podvrgnuto takvom uticaju izvana postaje idealni objekat za „cvetne revolucije“.

 

Autor Branko Vlahović

 

Izvor Večernje novosti, 30. jun 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u