Novosti: Haradinaj će na sever KiM da šalje albansku robu uz pratnju dugih cevi

Namera im je da sa kamiona prodaju namirnice stanovništvu četiri srpske opštine – Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj ima suludi plan – tokom popodneva uputiće četiri kamiona albanskih trgovinskih lanaca na sever Kosova i Metohije, i to uz asistenciju Kfora i kosovskih bezbednosnih snaga – saznaju Novosti. Namera im je da sa kamiona prodaju namirnice stanovništvu četiri srpske opštine – Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću.

Haradinaj planira da poput švercera prodaje robu sa kamiona. Zbog pritiska nastalog pred očima sveta zbog zatvaranja srpskih, goranskih i romskih prodavnica u znak protesta zbog napada albanske policije na kombi koji je prevozio robu, tzv. premijer Kosova se odlučio na suludi plan, kako bi održao takse i pred svetom glumio normalnost.

Inače, privrednici sa severa Kosmeta jutros su u znak protesta zbog ogromnih taksa koje je Priština uvela pre više od sedam meseci, stupili i štrajk i nisu otvorili svoje objekte – od prodavnica do frizerskih salona.

 

Izvor Večernje novosti, 01. jul 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u