Aleksandru Mitroviću godinu dana kućnog pritvora; Ž. Mitrović: Osuđen jer je moj sin

Sinu Željka Mitrovića Aleksandru, godinu dana kućnog zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala Andrea Bojanić

Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović izjavio je danas da njegov sin Aleksandar nije kriv za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Andrea Bojanić već da ga je sud osudio samo zbog toga što je njegov sin.

„Posle tri veštačenja, koje nisam tražio ja ili moj sin Aleksandar već Tužilaštvo, sva tri su potvrdila da moj sin Aleksandar nije kriv, ali je danas sud osudio mog sina samo zato što je moj sin. E, moj časni sude!”, naveo je Mitrović na svom tviter nalogu, prenosi Beta.

Aleksandar Mitrović je osuđen na 12 meseci nošenja nanogice u svom stanu i zabranu upravljanja motornim vozilom na godinu dana za dva krivična dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

On je 18. jula 2013. godine, vozeći džip Ustaničkom ulicom, iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, na pešačkom prelazu udario i usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić. Otac nastradale devojke i tužilaštvo najavili su žalbu na presudu.

Portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je Mitrović osuđen zbog krivičnog dela „teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi”, prenosi Tanjug.

Mitroviću mlađem se uračunava u kaznu vreme koje je proveo u pritvoru od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine, tako da mu je ostalo da odsluži manje od 10 meseci. Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMV Ustaničkom ulicom na pešačkom prelazu udario i usmrtio Andreu Bojanić.

Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat. Mitrović je pobegao sa mesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović. I tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u roku od osam dana.

ŽALBA NA PRESUDU
Otac nastradale Andree Bojanić izjavio je danas da je odluka Prvog osnovnog suda u Beogradu u slučaju sina vlasnika Pinka Aleksandra Mitrovića „presuda ocu, a ne sinu” i da je reč o „politički motivisanoj presudi”, prenosi Beta. Kako prenosi portal Raskrikavanje, Savo Bojanić je najavio da će podneti žalbu na tu odluku a taj portal navodi da je žalbu najavilo i Prvo osnovno tužilaštvo.

 

Izvor Politika, 02. jul 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u