Vučić sa budućom predsednicom EK Ursulom fon der Lajen 23. jula

U kabinetu predsednika Srbije navode da su novi evropski lideri prijatelji predsednika Aleksandra Vučića, a prvi sastanak sledi ubrzo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se 23. jula sa budućom predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, saznaje Prva televizija.

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lajen predložena je juče za predsednicu Evropske komisije, nakon što su lideri EU postigli dogovor o novom vođstvu evropskih institucija.

U kabinetu predsednika Srbije za Blic su komentarisali imenovanja unutar evropskih institucija, navodeći da su novi evropski lideri prijatelji predsednika Aleksandra Vučića, ali da je pred Srbijom i dalje mnoštvo izazova.

U Vučićevom kabinetu kažu da je reč o ljudima sa kojima predsednik Srbije neguje dobar odnos. „Reč je o prijateljima predsednika Vučića, ali uprkos tome, u političko-diplomatskom smislu i dalje nas očekuje težak period i mnogo izazova“, kažu na Andrićevom vencu.

Inače, na mesto predsednika Evropskog saveta juče je imenovan belgijski premijer Šarl Mišel, dok je španski ministar spoljnih poslova Đozep Borel predložen za novog šefa evropske diplomatije. Za predsednika Evropske centralne banke (ECB) predložena je Kristin Lagard, direktorka Medunarodnog monternog fonda (MMF).

 

Izvor Tanjug/RTS, 03. jul 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u