Novosti: Vučić u decembru napušta SNS, kandidati za zamenu Brnabić, Stefanović, Vučević

Na „široj listi“ kandidata se nalaze još i imena Nikole Selakovića, Marka Đurića i Jorgovanke Tabaković

Aleksandar Vučić najverovatnije od decembra neće biti na čelu Srpske napredne stranke, pišu Večernje novosti. List navodi da kao najozbiljniji kandidati da zamene Vučića figuriraju premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, dok se na „široj listi“ nalaze i imena Nikole Selakovića, Marka Đurića i Jorgovanke Tabaković.

Podsetimo, Vučić je najavio da ne planira da se kandiduje na stranačkim izborima koji su najavljeni za kraj godine. Ministar unutrašnjih poslova i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović, upitan o ovoj najavi, kaže da ne vidi boljeg predsednika stranke od Vučića.

„Do decembra ćemo videti šta će biti, ali verujem da ne postoji bolji za to mesto od Aleksandra Vučića. To nije dobro samo za SNS, već i za Srbiju“, rekao je Stefanović za televiziju Prva upitan o najavi da će se Vučić povući sa mesta predsednika SNS.

Na pitanje da li je spreman da preuzme funkciju predsednika SNS ako se to od njega traži, Stefanović je kazao: „Ništa ne može da se traži od mene“. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da Srpsku naprednu stranku najbolje vodi Aleksandar Vučić i da, u tom smislu, nema zamenu, te dodao da je moguće da stranka neće izglasati njegovo povlačenje sa čela partije. Vesić je za Prvu televiziju rekao da će svi članovi SNS, pa i oni koji se u medijima pominju kao Vučićevi naslednici, reći da je Vučić najbolje rešenje.

 

Izvor Večernje novosti/Fonet/N1, 09. jul 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u