Tramp ne staje: Ambasador Velike Britanije je pompezna budala

Američki predsednik je opisao Deroka kao „vrlo glupog tipa“ koji je bio „nametnut Sjedinjenim Američkim Državama“

Predsednik SAD Donald Tramp pokrenuo je danas novi napad na britansku premijerku Terezu Mej i britanskog ambasadora u SAD-u, nazvavši premijerku „katastrofom“ a Kima Deroka „pompeznom budalom“.

Američki predsednik je opisao Deroka kao „vrlo glupog tipa“ koji je bio „nametnut Sjedinjenim Američkim Državama“, preneo je Dejli mejl. Tramp je na svom Tviter nalogu napisao: „Čudan ambasador kojeg je Velika Britanija utrapila Sjedinjenim Američkim Državama, nije neko sa kime smo oduševljeni, veoma glup tip“.

„On bi trebalo da razgovara sa svojom zemljom i premijerkom Mej o njihovim propalim pregovorima o bregzitu i da ne bude uznemiren mojom kritikom o tome kako je to loše izvedeno“, dodao je Tramp. „Rekao sam kako da se uradi taj posao, ali ona je radila na svoj ludi način – nije bila u stanju da to uradi. Katastrofa! Ne poznajem ambasadora, ali su mi rekli da je pompezna budala“, napisao je predsednik SAD.

Ranije danas portparol britanske premijerke izjavio je da britanski ambasador u Vašingtonu Kim Derok ostaje na dužnosti i nastavlja da obavlja svoje obaveze uz punu podršku britanske premijerke Tereze Mej.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se neće baviti britanskim ambasadorom Kimom Derokom nakon curenja poverljivih dopisa u kojima je diplomata opisao administraciju američkog predsednika kao „nesposobnu“, preneo je Rojters. Ser Kim i dalje ima punu podršku premijerke… On nastavlja da obavlja svoje dužnosti uz punu podršku premijerke“, rekao je portparol, dodajući da je Mejova ponovila svojim ministrima da je curenje informacija neprihvatljivo. Diplomatske depeše koje su ranije procurile u javnost otkrile su da je britanski ambasador u SAD Kim Derok rekao da je administracija predsednika Donalda Trampa nesposobna i disfunkcionalna i da je mala verovatnoća da će se poboljšati.

 

Izvor Tanjug/Mondo, 09. jul 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u