Ruski mediji: Američke i britanske službe spremaju agresivan udar na Putinovo okruženje

„Biće to niz isfabrikovanih i lažnih informacija o rukovodstvu Rusije. Biće to donekle ponavljanje Panamagejta“, navode mediji

Ruska novinska agencija RIA Novosti objavila je – pozvavši se na „vojno-diplomatske izvore“ – da Amerikanci i Britanci spremaju „novu kampanju diskreditovanja ličnosti oko Vladimira Putina“. Takođe: i lansiranje laži o vrhu Ministarstva odbrane RF. Agencija tvrdi da će ta kampanja biti „veoma agresivna“ i naglašava:

„Biće to niz isfabrikovanih i lažnih `informacija` o rukovodstvu Rusije. Biće to donekle ponavljanje `Panamagejta` iz 2015. Zapad će i to ubaciti u javni prostor preko `nevladinih organizacija` povezanih sa Stejt departmentom“.

Među takvim NVO biće OCCRP (Projekat za istraživanje korupcije i organizovanog kriminala) i ICIJ (Međunarodni konzorcijum za novinarska istraživanja). Izvori RIA Novosti navode da će zvanični Vašington ono što budu isfabrikovale njegove tajne službe iskoristiti i za nove sankcije protiv Rusije. Sa ambicijom da konačno izazove destabilizaciju situacije u RF ili bar da „dođe do poluga za političko uticanje na rukovodstvo Rusije“.

Da podsetimo: 2015. godine je nemački list Zidojče cajtung tobože iz „anonimnog izvora“ dobio arhiv panamske pravne firme Mossack Fonseca sa spiskom akcionara, beneficijara i vlasnika ofšornih kompanija. Francuski novinari su upravo utvrdili da su iza toga stajale američke tajne službe i Stejt department, a glavna meta bio je – Putin. Bio je to, međutim, bar što se Putina i Rusije tiče, pucanj u prazno.

A nije prošao ni pokušaj da se Amerikancima nametne da je Hilari Klinton izgubila izbore 2016. samo zbog „ruskog mešanja“ i da je Tramp „Putinov agent“. Veleizdajnik kojem samo fali da se obuče u rusku (sovjetsku) uniformu – kao Arnold Švarceneger u poznatom filmu.

 

Izvor Fakti, 13. jul 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u