Priveden urednik portala IN4S Gojko Raičević

Podsetimo, ranije jutros su policijski službenici „posetili“ glavnog urednika IN4S i uručili mu poziv za saslušanje

Danas je policija privela urednika IN4S-a, Gojka Raičevića, na informativni razgovor. Policija je ovog puta pokazala profesionalan odnos i nakon saslušanja Raičevića, ljubazno ga vratila na mjesto odakle je pošao. Podsjetimo, ranije jutros su policijski službenici „posjetili“ glavnog urednika IN4S i uručili mu poziv za saslušanje.

Nakon što je IN4S pokrenuo serijal objavljivanja audio zapisa razgovora bivšeg amasadora SCG u Moskvi, Milana Roćena sa različitim sagovornicima, a u kojima se nazire trag brojnih krivičnih, koruptivnih radnji, državni organi, po ustaljenom običaju kreću u ispitivanje „glasnika“, a ne potencijalnih izvršilaca krivičnih djela. Isti je slučaj bio i sa aferama, „Državni udar“ „Koverta“ i „Luksemburg“ koje su pokrenute na našem portalu, a zbog afere Luksemburg je između ostalog kolega iz redakcije bio procesuiran.

Ovo je sasvim izvjesno novi pokušaj zastrašivanja i ućutkavanja medijske zajednice koja, u javnom interesu, ističe ono što na žalost državni organi sistematski zataškavaju. Posebno, ovo je specijalan pritisak na naš portal i njegovog urednika, Gojka Raičevića, koji je nebrojeno puta do sada bio žrtva svih vrsta režimske, policijske represije i torture. Podsjećamo da nikad nisu identifikovani počionioci, dok su nalogodavci izvjesno u samom vrhu policije i sistema. IN4S nastaviti još odlučnije da informiše javnost o nepočinstvima kriminalnih struktura iz sve tri grane vlasti, kao i do sada.

„NE ODAZIVAM SE NA POZIVE KRIMINALNIH ORGANIZACIJA“
Ovo je jedina izjava koju će urednik IN4S dati u „informativnom razgovoru“ policijskim službenicima a koju je dostavio redakciji uoči privođenja:

Više puta sam ponovio u javnosti da se neću odazvati na poziv kriminalnih organizacija koje se predstavljaju kao crnogorska policija i crnogorsko tužilaštvo.

Uporište za ovakav odnos prema policiji i tužilaštvu nalazim u činjenici da gotovo četiri godine „nijesu pronađeni“ odnosno identifikovani kriminalci u policijskim uniformama koji su životinjski nasrtali na mene dok sam obavljao novinraski posao u razmaku od 17. do 24. oktobra 2015. godine.

Tužilaštvo nije uspjelo da identifikuje i procesuira počinioce, iako su u posjedu video materijala, gdje se vidi kako jedan od kriminalaca u uniformi sa insignijama crnogorskog policajca nasrće na mene i udara me rukom i nogom.

Kao slobodan građanin sa pravom izbora da se borim za slobodu, koja mi je uskraćena, izabrao sam ovaj način borbe. Takođe svjestan da razlog za moje pozivanje na „informativni razgovor“ je u činjenici da u kontinuitetu otkrivam kriminlane aktivnosti prve familije i savjetnika predsjednika DPS Mila Đukanovića.

Pomenuću afere, Limenka, Luksemburg, Koverta, državni udar, kao i poslednje audio snimke razgovora bivšeg ambasadora SCG u Moskvi gospodina Milana Roćena, koji je glavni razlog za današnji poziv. Znam da je poziv upućen nakon pritisaka na policiju i tužilaštvo koji dolaze iz crnogorske vlade i vladajuće Demokratske partije socijalista.

„Očekujemo da će Osnovno tužilaštvo brzo i efikasno postaviti stvari na pravo mjesto u postupku koji je započet“, navodi se u saopštenju DPS povodom objavljivanja audio-snimaka.

Očekujem da će neko iz policije i Tužilaštva zaista početi da radi svoj posao, i otkriti nakon gotovo četiri godine ko je izvršio fizičke napade na mene i zaista postaviti stvari na pravo mjesto u postupku koji je započet 2015. godine.

Crnogorska policija, tužilaštvo kao i sudovi mogu da fabrikuju i da me optuže za krvni delikt kao u slučaju srpskog pukovnika Aleksića koji je optužen za ranjavanje policijskog funkcionera Šukovića, iako je spornog dana bio u Beogradu. Mogu da me optuže za državni udar kao što su Branku Milić, Dušića, Đorđevića ili recimo Maksića.

Mogu i da me fizički uklone, kao što se opravdano sumnja na brojne, koji se nijesu slagali sa ludilom koje proizvodi crnogorski režim, kao i neke koji su se slagali sa njim. Do tada ostajem oprijedeljen da istrajem u zahtjevu da se počinioci mog prebijanja otkriju i kazne po zakonu.

 

Izvor IN4S, 17. jul 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u