Nuhodžić: Intelektualcima iz SRB nije zabranjen ulaz u CG; Mirović: Nije tačno

Nuhodžić: U policiji ne postoji nikakav spisak nepoželjnih osoba; Mirović: Očigledno je da je ministar prihvatio manir iznošenja primitivnih neistina

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Melvudin Nuhodžić izjavio je na današnjoj sjednici republičkog Parlamenta da ne postoji, niti je postojala, nikakva zabrana ulaska za Matiju Bećkovića, Aleksandra Rakovića, Čedomira Antića i Dejana Mirovića u Crnu Goru.

On je to saopštio odgovorajući na pitanje poslanika partije Demokratski front Jovana Vučurovića. „Postojala je jedna negativna bezbjednosona procjena o jednom licu, ali više nije ni njemu zabranjen ulazak u Crnu Goru. U policiji ne postoji nikakav spisak nepoželjnih osoba“, bio je kategoričan Nuhodžić.

Podsetimo, početkom novembra 2017. godine domaći mediji su objavili da je pomenutim srpskim intelektualcima zabranjen ulazak u Crnu Goru i to zbog proslave 100 godina ujedinjenja Srbije i Crne Gore i godišnjice Podgoričke skupštine. Od tada, pomenuti srpski intelektualci nisu dolazili u Crnu Goru, jer su mislili da im je zabranjen ulazak. Tu informaciju ranije je potvrdio i crnogorski premijer Duško Marković.

 

Izvor Sputnjik, 18. jul 2019.

 

MIROVIĆ: SKANDALOZNE NISTINE
„Povodom skandalonznog,neistinitog i primitivnog odgovora ministra Nunhodžića na pitanje poslanika Vučurovića o zabrani četvorici intelektualaca da uđu u Crnu Goru, želim da obavestim javnost da mi je u februaru 2019. odbijena žalba od strane MUP CG povodom zabrane ulaska ili vraćanja sa graničnog prelaza Dobrakovo u decembru 2018. godine kada sam nameravao da posetim majku i brata u mom rodnom Ulcinju”, saopštio je Dejan Mirović.

Očigledno je da je ministar prihvatio manir iznošenja primitivnih neistina poput njegovog šefa Mila Đukanovića, zarad sakrivanja istine ili primene kaznenih mera protiv intelektualaca koji nisu nikada pozivali na nasilje ili promenu ustavnog poretka.

„Naravno, Đukanović i njegov poltron Nuhodžić primenju drugačiji metod prema kriminalcima u regionu tako da nisam iznenađen ovakim ponašanjem čoveka koji bi trebalo da čuva pravni sistem od onih ljudi koji krše zakon a ne od intelektualaca koji imaju pravo na svoj stav u skladu sa članom 10 Evropske konvencije koji garantuje slobodu izražavanja. Ili se možda moja prava krivica nalazi u konstataciji da opskurni režim u Podgorici ima brojne prijatelje i nesrazmernu moć u Beogradu? U suprotnom MUP ne bi odbio moju žalbu u februaru. Upravni sud ne bi ćutao povodom moje tužbe već 5 meseci. Na ovakav zaključak ukazuje i činjenica da nisam bio predviđen da govorim na obeležavanju Podgoričke skupštine“, piše Mirović.

 

Izvor IN4S, 17. jul 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u