Tim Zelenskog pokušava na sve načine da dogovori sastanak sa Putinom

„Svim svojim naporima želimo da pokrenemo pregovore“, rekao je pomoćnik ukrajinskog predsednika Sergej Šefir

Tim Vladimira Zelenskog namerava da na sve načine „izboksuje“ sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, izjavio je prvi pomoćnik ukrajinskog predsednika Sergej Šefir.

„Mi smo učinili brojne korake – sklonili smo vojsku sa stanice u Luganskoj oblasti, želimo da izgradimo most, a obnovili smo i minski proces. Svim svojim naporima želimo da pokrenemo pregovore“, rekao je pomoćnik ukrajinskog predsednika.

Šefir je ocenio da je i Rusija zainteresovana za pokretanje pregovora, budući da su i njeni građani umorni od konflikta u Donbasu. Ruski mediji prenose i da je Putin u više navrata govorio da ne želi da stopira bilo kakav proces koji bi doveo do rešavanja konflikta u Donbasu, ali da je izneo čitav niz problema sa kojima se treba suočiti prilikom realizacije te ideje.

Podsetimo, Putin i Zelenski su prvi put razgovarali prošle sedmice, telefonom. U razgovoru je bilo reči o rešavanju situacije na jugoistoku Ukrajine. Takođe, govorilo se i o sastanku u formatu „Normandijske četvorke“, kao i o procesu razmene zarobljenika.

 

Izvor Sputnjik, 18. jul 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u