Putin i Asad: Zadaćemo završni udarac teroristima u Siriji

„Siguran sam da ćemo zajedničkim naporima naneti završni udarac teroristima u Siriji“, rekao je Putin Asadu

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Sirije Bašaru Asadu 75-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa, naglasivši da će dve države zadati završni udarac teroristima u Siriji, navodi se u čestitki koja je objavljena na sajtu Kremlja.

„Poštovani gospodine predsedniče, primite iskrenu čestitku povodom 75-godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između naših država“, rekao je Putin.

On je naglasio da je protekle decenije sakupljeno značajno iskustvo bilateralne saradnje i danas su Rusija i Sirija saveznici u borbi protiv međunarodnog terorizma i ekstremizma.

„Siguran sam da ćemo zajedničkim naporima naneti završni udarac teroristima u Siriji. Želeo bih da potvrdim da će Rusija nastaviti da pomaže Vladi i narodu Sirije u zaštiti suvereniteta i teritorijalne celovitosti, u osiguranju nacionalne bezbednosti i posleratnoj obnovi zemlje“, rekao je Putin.

On je dodao da razvoj rusko-sirijskih veza odgovara zajedničkim interesima i pomaže uspostavljanju mira i stabilnosti na regionalnom i međunarodnom nivou. Na kraju, Putin je poželeo Asadu zdravlje i uspeh, a njegovim sunarodnicima brzi povratak mirnom i prosperitetnom životu.

 

Izvor Sputnjik, 21. jul 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u