Dačić se sastao sa Bocan Harčenkom i Čen Bo

Ivica Dačić je Aleksandru Bocan Harčenku poželeo dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Beogradu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu ambasadora Rusije Aleksandra Bocan Harčenka, povodom njegovog stupanja na dužnost, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Dačić se potom sastao sa ambasadorkom Kine Čen Bo.

Ivica Dačić je Aleksandru Bocan-Harčenku poželeo dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Beogradu i izrazio zadovoljstvo što će on, kao vrsni pozavalac našeg regiona, predstavljati Rusku Federaciju u Srbiji.

Razmotrene su teme od posebnog značaja, kao što su ekonomski odnosi, pitanje Kosova i Metohije, saradnja u međunarodnim organizacijama, kao i druge oblasti od zajedničkog interesa. U srdačnom razgovoru, reafirmisan je obostrani interes za svestranim unapređenjem bilateralnih odnosa dve zemlje. Ti odnosi su, kako se navodi, izuzetno dobri i razvijeni i veoma se dinamično razvijaju.

Ivica Dačić se sastao i sa izvanrednom i opunomoćenom ambasadorkom Kine Čen Bo sa saradnicima. Razmotrene su brojne teme iz oblasti bilateralne i multilateralne saradnje, uključujući i međusobnu podršku u međunarodnim forumima u rešavanju pitanja od zajedničkog interesa.

Ocenjeno je da su odnosi dve zemlje odlični, bogati i sadržajni i da se razvijaju u dobrom pravcu, naročito u oblasti ekonomske saradnje. Potvrđena je principijelna podrška Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i najavljen njen nastavak u međunarodnim odnosima.

Zajednički je konstatovano da postoji prostor za dodatno unapređenje i intenzivniju komunikaciju i razmenu informacija, kao i za poboljšanje koordinacije u međunarodnim organizacijama i dogovorene su zajedničke aktivnosti u tom cilju.

 

Izvor RTS, 23. jul 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u