Vučić: Vratićemo se pregovorima, ne mogu da znam kad

On je istakao da će se Priština i Beograd sigurno vratiti za pregovarački sto, čim Priština ukine takse. Kada će to biti – ne zna

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se Priština i Beograd sigurno vratiti za pregovarački sto, kada dođe do ukidanja taksi, ali da ne može da zna da li će to biti do kraja godine.

„Pregovora mora da bude. I kad su strane u ratnom sukobu, mora da se sedne za pregovarački sto… Ko misli da je razgovarati loše i da je kompromis ružna reč… Ja mislim da je dobra vest. A oni koji bi želeli da vode zemlju na drugačiji način, ja im želim sve najbolje, ali moraju da dobiju podršku građana“, rekao je Vučić za televiziju Prva.

Vučić podseća i da je unapred rekao da će se premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj u Hagu zadržati od 24 do 48 časova.

„Toliko se zadržao da bi proverio kakvi su hoteli u Hagu, a suštinski se zadržao jedan sat. Onda je čekao da dođe noću, da slika bude impresivnija, kako stiže u Prištinu kao veliki heroj“, rekao je Vučić.

Upitan šta mu u vezi sa tim kaže evropski komesar Johanes Han, Vučić kaže da je on normalan čovek i da želi nastavak dijaloga, te da je o tome sinoć sa njim razgovarao tri-četiri sata. Kaže da do nastavka dijaloga može da dođe ako se ukinu takse.

Upitan da li je EU svesna svog poraza jer ne može da ubedi Prištinu da povuče takse, Vučić postavlja kontrapitanje – zašto bilo ko misli da je to poraz EU.

„Nije, šta to njih briga? Dok nemaju sukob. To je pitanje za nas“, rekao je Vučić.

Na pitanje šta im daje snagu da ne slušaju ni Pariz, ni Vašington, ni Berlin, Vučić kaže da oni nisu jači od tih centara moći, a kamoli od svih njih.

„Neko tu nije apsolutno iskren, a ko, neka građani zaključe“, rekao je Vučić.

PRETNjE ZBOG POLITIČKE MRŽNjE, JER ZEMLjA NAPREDUJE
Vučić je rekao da iza pretnji njemu i njegovoj deci na Tviteru ne stoji psihička rastrojenost, već ostrašćenost i politička mržnja, zbog toga što Srbija napreduje. Istakao je da policija čeka potvrdu Tvitera, pa da uhapsi osobe koje stoje iza toga, mada, kaže, nije sigurno da su te osobe još u zemlji.

Vučić je rekao da nije reč o psihopati, već o dvoje ljudi koji se smenjuju u pisanju komentara.

„Pogledao sam rekord komentara tako da nije reč o psihičkom rastrojstvu, već o političkoj mržnji. Kako neko može da mrzi kada uradite nešto dobro za zemlju. Neko nije mogao da trpi da imamo dobre vesti i da napredujemo“, rekao je. Dodaje i da je reč o ostrašćenim ljudima, koji misle da imaju pravo i novinarima da drže pridike.

 

Izvor Sputnjik, 26. jul 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u