Bocan Harčenko: Učinićemo sve da ne dođe do agresije na Srbiju

„Napravićemo sve što je moguće da se tako nešto, takva agresija, takvo zlo ne ponovi“, rekao je on tokom posete izložbi „Odbrana 78“

Rusija će učiniti sve da se ne ponovi NATO agresija na Srbiju, rekao je ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko tokom posete izložbi „Odbrana 78“ posvećenoj odbrani od NATO agresije.

„Napravićemo sve što je moguće da se tako nešto, takva agresija, takvo zlo ne ponovi. Jako se loše osećam ovde i preporučujem svakome ko dolazi u Srbiju da poseti ovo mesto. Da gleda ubijenu decu, civile, pa i nedužne vojnike koji su samo ispunjavali svoj ustavni dug“, izjavio je ruski diplomata.

Bocan Harčenko je u ime Rusije zahvalio svima koji su napravili izložbu koja je „neophodna za nas, za sadašnju i generaciju koja dolazi“.

„Ova izložba kao da me gura u tešku 1998. i 1999. godinu kada sam nekoliko puta bio u sastavu ruske delegacije. Mi smo tražili neki kompromis, ali vi znate sve, neću ponavljati, bilo je veoma teško. Na kraju krajeva, došlo je do zla, agresije od strane NATO-a.“ „Živeo junački srpski narod. A mi ćemo nastaviti našu saradnju. Hvala vam“, poručio je on.

 

Izvor Sputnjik, 30. jul 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u