DSS: Optužbe Dženifer Braš dokaz nepojmljive drskosti SAD

Iz DSS-a poručuju da je potrebna nepojmljiva drskost da se na međunarodno pravo i međunarodne konvencije pozivaju predstavnici SAD

Iz Demokratske stranke Srbije ocjenjuju da je jedina dilema kada su u pitanju zastupnici američke intervencionističke politike – da li su nemoralni ili amoralni.

Istakli su da je potrebna nepojmljiva drskost da se na međunarodno prvo i međunarodne konvencije pozivaju predstavnici SAD, države koja je brutalno gazeći međunarodno pravo izvršila agresiju na Srbiju, zasula je osiromašenim uranijumom i kasetnim bombama, ubijala civile, razrušila infrastrukturne i privredne objekte…

„To je slučaj i sa Dženifer Braš, bivšom zamjenicom američkog ambasadora Mantera, koja je na račun Srbije i tadašnjeg predsjednika Vlade Vojislava Koštunice ponovila optužbe za odgovornost zbog paljenje ambasade SAD 2008. godine.

O tom događaju i pitanju bilo čije eventualne odgovornosti posljednji koji imaju pravo da govore su oni čije trupe su u Srbiji i širom svijeta nekažnjeno izvršile monstruozne ratne zločine nad civilnim stanovništvom. Dok ne budu odgovarali za izvršenu agresiju i počinjene zločine njihovo pominjanje obaveza iz Bečke konvencije je odraz arogancije i nasilničke politike, koja je SAD načinila najomraženijom državom na svijetu“, zaključili su.

 

Izvor IN4S, 31. jul 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u