Predsednik Brazila odbio da primi šefa francuske diplomatije zbog odlaska kod frizera

Bolsonarov kabinet je objavio da je susret otkazan zbog njegove „prepoterećenosti drugim obavezama“. Onda se Bolsonaro pojavio kod frizera

Predsednika Brazila Žaira Bolsonara neki smatraju „drugim Trampom“, a neki „miksom Trampa i Putina“. Šta god da je, Bolsonaro je – pored svega ostalog po čemu se nametnuo – objavio da se njegova zemlja savijati velikim silama. U ime toga je otkazao već isplanirani susret sa šefom francuske diplomatije Žan-Ivom le Drianom. Međutim, tu nije bio kraj ponižavanja francuskog ministra.

Bolsonarov kabinet je objavio da je susret otkazan zbog njegove „prepoterećenosti drugim obavezama“. I ovo bi bilo šamar zvaničnom Parizu, a nije na tome ostalo. Sam Bolsonaro je – nakon samo nekoliko minuta – preko svoje Fejsbuk stranice posećuje frizera. U vreme kada je trebalo da razgovara sa le Drianom!

Uticajni pariski dnevni list Mond ocenio je da je Bolsonaro „demonstrativno ponizio Le Driana“. Kabinet predsednika oglasio se još jednom. Objasnio je da on radi „od četiri ujutro do ponoći“ i da je „morao da nađe vreme za sređivanje frizure“. Zvanični Pariz je i ovo verovatno `proknjižio` kao ponižavanje ne samo Le Driana.

Pred posetu ministra spoljnih poslova Francuske, Bolsonaro je, inače, izjavio da ga čeka „susret sa francuskim premijerom“. Pritom je poručio zvaničnom Parizu da Francuska mora pokazivati uvažavanje prema Brazilu i shvatiti da je u njegovoj zemlji sada nova vlast. Bolsonaro pokazuje nameru da svog sina postavi za ambasadora Brazila u Vašingtonu.

 

Izvor Fakti, 01. avgust 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u