Dve masovne pucnjave u SAD za 24 sata, desetine mrtvih

U Dejtonu, u američkoj državi Ohajo, ubijeno je deset osoba dok je u tržnom centru u gradu El Paso, u Teksasu, ubijeno 20 osoba

Za nepunih 24 sata u SAD dogodile su se de dve masovne pucnjave jedna u Teksasu i jedna u Ohaju. U napadima je ubijeno ukupno 30 osoba, dok je više desetina ranjeno.

NAPAD U OHAJU
U Dejtonu, u američkoj državi Ohajo, prema poslednjim informacijama, ubijeno je deset osoba, uključujući i samog napadača, dok je ranjeno 16 osoba. Pucnjava se dogodila u baru „Ned Pepers“ u Istočnoj petoj ulici, u kvartu Oregon u Dejtonu.

Prve informacije ukazivale su da je policija je „neutralisala“ napadača, ali tada još nije bilo jasno da li je ubijen ili je priveden. Istovremeno, na društvenoj mreži Fejsbuk, korisnik pod imenom Džejms Vilijams, koji tvrdi da je bio na licu mesta tokom napada, opisao je šta se dogodilo.

Napad se dogodo tačno ispred bašte u kojoj sam sedeo, ispred Nedsa. Napadač je pokušao da uđe u bar, ali nije uspeo da prođe kroz vrata. Neko mu je uzeo pušku, on je upucan i mrtav je. Ima najmanje osam mrtvih ljudi. Gomila ljudi je odvedena u bolnicu. Ne znam kako neko… ovo mesto je katastrofa naveo je on u objavi koju prenosi portal „7news“. Za sada, nema zvaničnih potvrda ove verzije priče.

Portal „7news“ prenosi i tvrdnje lokalnih meštana koji na društvenim mrežama pišu o „belcu obučenom u crno“, koji je pucao u masu ljudi, što je navodi se, trajalo oko 30 sekundi.

Takođe, u loklanim medijima mogu se pronaći i svedočanstva preživelih koji kažu da je nakon pucnjave zavladala panika, kao i da su gosti bara, koji su pokušali da pobegnu, skakali jedni preko drugih. RT piše da se strahuje da je bilo više napadača, kao da je i jedan od njih imao masku i automatsku pušku. Na licu mesta nalaze se jake snage policije, a policija Dejtona objavila je da je na lice mesta došao i FBI.

NAPAD U TEKSASU
Nepunih 24 sata pre napada u Dejtonu, dogodio se napad u Teksasu, u tržnom centru u gradu El Paso. Ubijeno je 20 osoba, a 40 ranjeno u poznatom lancu trgovina „Volmart“. U trenutku napada u „Vomalrtu“ je bilo između jedne i tri hiljade kupaca i oko 100 zaposlenih.

Kako navode svedoci, napadač je koji je u zgradu ušao noseći slušalice na ušima, naoružan automatskim oružjem za koje se sumnja da je „AK 47“. Zbog pucnjave privedene su dve osobe, pa dok identitet jedne, kao ni razlog privođenja nije saopšten, poznato je da je druga dvadesetjednogodišnji Patrik Krusijus. Na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije napadača.

 

Izvor Blic, 04. avgust 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u