Novi udar na Madura: Tramp zamrznuo svu imovinu vlade Venecuele u SAD

Zabrana podrazumeva i zabranu američkih kompanija i pojedinaca da posluju sa vladom venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa donela je uredbu o zamrzavanju celokupne imovine vlade Venecuele u SAD.

Izvršnu uredbu potpisao je Tramp i ona predstavlja mnogo više od sankcija uvedenih poslednjih meseci protiv venecuelanske naftne kompanije PDVSA i finansijskog sektora, ali i od mera protiv desetina venecuelanskih zvaničnika, prenosi Rojters.

„Sva imovina i udeli u imovini vlade Venecuele koji se nalaze u SAD blokirani su i ne mogu se preneti, platiti, izneti, povući ili na drugi nacin realizovati“, piše u izvršnoj uredbi koji je objavila Bela kuća.

Zabrana podrazumeva i zabranu američkih kompanija i pojedinaca da posluju sa vladom venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura i njegovim pristalicama, prenosi AP.

Kako navodi agencija, najnovija uredba svrstava vladu Madura na spisak na kome se većnalaze Kuba, Severna Koreja, Sirija i Iran kojima su već uvedene „agresivne američke sankcije“.

 

Izvor Tanjug/RTS, 06. avgust 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u