Hantsman: Odnosima Vašingtona i Moskve nema pomoći

Odlazeći ambasador smatra da uspostavljanju odnosa između Moskve i Vašingtona „neće pomoći nikakvo resetovanje niti novi početak“

Američka ambasada u Rusiji potvrdila je da će Džon Hantsman napustiti svoju funkciju početkom oktobra. On smatra da su odnosi između Rusije i SAD „nepomirljivi“ i poziva Donalda Trampa da odgovori kada akcije Moskve postanu pretnja SAD i njenim saveznicima.

Kako piše britanski Gardijan, Džon Hantsman je u pismu Donaldu Trampu o ostavci naveo da mu je predsednik ukazao čast poverivši mu tu dužnost u tako „istorijski složnom periodu bilateralnih odnosa“. Međutim, sada bi ambasador, koji prema glasinama želi treći mandat guvernera države Jute, više voleo da se vrati kući kako bi se pridružio porodici.

On smatra da uspostavljanju odnosa između Moskve i Vašingtona „neće pomoći nikakvo resetovanje niti novi početak, već jasno razumevanje naših interesa i vrednosti i praktična osnova za nastavak dijaloga“.

Hantsman (59) je bio ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji od trećeg oktobra 2017. godine. On je prethodno bio ambasador u Kini i u Singapuru, a takođe je radio kao zamenik trgovinskog predstavnika i kao guverner Jute.

 

Izvor Sputnjik, 07. avgust 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u