I. Stoilković: Zašto je Morina hapšen ako se znalo da neće biti izručen?

Vlast je njegovim hapšenjem otvorila još jedan fiktivni problem koji apsolutno defokusira javnost od mnogih kriminalno koruptivnih afera

Nisam hteo da reagujem ni kada je bilo hapšenje, a ni sada, iz razloga što ne želim da budem uvučen u spin politiku aktuelne vlasti, jer kao što sam siguran da je Oluja pogrom, isto tako verujem da je Severna Makedonija pogrom za državu, njene institucije i narod koji u njoj živi i da je to režirana putanja u neizvesnost, kako na unutrašnjem tako i spoljnom planu.

1. Svedoci smo još jedne spin prevare sa insceniranim hapšenjem zločinca OVK Tomora Morine, koja se danas završila i odlukom Krivičnog suda da ne postoje uslovi da bude izručen Srbiji, na njen zahtev po poternici Interpola.

2. Odgovor na pitanje zašto je hapšen kada se unapred znalo da ni pod razno neće biti izručen, nalazi se u činjenici da je vlast njegovim hapšenjem otvorila još jedan fiktivni problem koji apsolutno defokusira javnost od mnogih kriminalno koruptivnih afera, a time vlasti dobijaju još malo vremena da probaju da se izvuku iz gotovo bezizlazne situacije, jer iste već imaju i određene međunarodne implikacije.

3. U aktuelnim političkim i diplomatskim pritiscima na Srbiju, Makedoniji nije i neće biti dozvoljeno da bude dobar komšija, to samo potvrđuje činjenicu da Makedonija ima samo jednu funkciju, a ona je voditi politiku koja će uvek biti antipod Srbiji, odnosno anti Srbija, za račun Velike Albanije i otvorene bugarizacije.

4. Ne prihvatam nikakva besmislena opravdanja tipa, pa oni to rade zato što moraju da povlađuju Albancima, zbog vlasti i slično. To nije istina, oni to rade zato što su se opredelili za takvu politiku i tačka. I zbog takvog političkog opredeljenja oni lično ostvaruju određenu političku i materijalnu korist, uvek na štetu Srbije, ali i na štetu sopstvenog naroda i države.

5. Ne zaboravite, pamtimo, znamo ko je kada bio na kojoj strani i zbog čega.

 

Izvor srbi.mk, 08. avgust 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u